Geveko

Succes med standard Dynamics 365 ét skridt ad gangen

Geveko Markings har fundet en vej i, hvad der ellers mest af alt ligner en gordisk knude af opkøb, frasalg, legacysystemer, organisationsændringer og travlhed i produktionen. Målet om at forbinde alle lokationer på én platform i en standard Microsoft Dynamics 365 er nu inden for rækkevidde.

Fakta om Geveko

Geveko Markings producerer og leverer markeringsmateriale til vejmarkeringer, linjer og horisontale udsmykninger. Virksomheden har fabrikker seks steder i Europa samt et i USA, og har salgskanaler i mere end 75 lande rundt om i verden. Markeringsprodukterne fra Geveko Markings anvendes i mere end 80 lande verden over.

    Syv produktionssites og tre forskellige ERP-løsninger, herunder en Microsoft Dynamics AX 4.0 med næsten ti år på bagen, kalder på nye tider

    Syv produktionssites og tre forskellige ERP-løsninger, herunder en Microsoft Dynamics AX 4.0 med næsten ti år på bagen, kalder på nye tider. Nøgletallene er mange og uensartede, og Geveko Markings har fokus på at minimere og strømline KPI’er for hele koncernen. Beslutningen er at samle alle virksomhedens lokationer på en standard Microsoft Dynamics 365.

    Når nu målet er så klart, er det vel bare at starte fra en ende af? Men helt så enkelt er det ikke. Torben Andersen, Head of IT hos Geveko Markings, husker stadig, hvor krævende og udmattende det i sin tid var for hele organisationen at implementere den nuværende AX. Derfor er han meget opmærksom på, at vejen til målet er lige så afgørende som målet selv. I samarbejde med Daxiomatic har projektstyregruppen vurderet, hvad der er den bedste vej til målet.

    Torben Andersen

    - Head of IT

Først Skotland, så England, så USA og så…

I stedet for ét kæmpe stort forkromet projekt tager de det skridt for skridt og starter med en lille ”satellit.” Fabrikken i Skotland er første stop på rejsen, og der er oplagte og umiddelbare gevinster ved at få netop den lokation, som ind til for nyligt kørte på en Excel baseret access-løsning, over på en Microsoft Dynamics 365. Samtidig gør Geveko Markings sig værdifulde erfaringer med både Dynamics 365 og standard.

”Vi bryder projektet ned i overkommelige bidder og høster erfaring undervejs. I stedet for at bruge halvandet år på den helt store implementering i Danmark er der langt større værdi i at lave flere mindre implementeringer og lære undervejs – og så lave en mere sikker implementering i Danmark efterfølgende, hvor fordelene ved at køre standard måske også er endnu tydeligere for os i projektgruppen og for teamet på Langeland, som helt klart kommer til at opleve den største forandring,” fortæller Torben Andersen.

Stram styring og sværdslag

At køre standard er ikke bare en beslutning. At køre standard er også en kulturændring. En anden måde at tænke på. I stedet for at overveje, hvordan man får systemet til at passe til de nuværende processer, skal organisationen tilpasse sig standardprocesserne, hvilket ikke altid er lige nemt.

Det kan afføde en del modstand, og det kræver en projektleder af format, at gang på gang skyde ”gode ideer” og ønsker om tilpasninger ned. For Geveko Markings har det haft stor betydning, at Daxiomatics konsulent på opgaven, har et indgående kendskab til alle moduler og kunne skære igennem med tyngde og troværdighed.

”Det har været afgørende vigtigt for os, at vi havde en så vidende og erfaren konsulent fra Daxiomatic. Hver gang vi bevægede os ud ad en tangent, udfordrede han os og mindede os om, at vi havde besluttet at køre standard. Han var skarp i hele forløbet og holdt os oppe på vores målsætning. Det betød også, at Daxiomatics estimater holdt til punkt og prikke, og vi kom i mål som aftalt og inden for budget. Desuden ved vi nu, at vi kan komme i mål med en løsning uden tilpasninger,” fortæller Torben Andersen fra Geveko Markings.

Talerør til superbrugerne

Geveko Markings forventer, at den omfattende erfaring med Dynamics 365 i projektgruppen og løbende involvering af teamet på Langeland skaber en stor parathed, når Danmark står for tur.

”Vi har i dag en superbrugerorganisation på Langeland. Hver gang vi har konkrete spørgsmål, kan vi række ud og få svar. Ud over, at de har værdifuld viden, som det er godt for os at trække på, tror vi også på, at den involvering sammen med erfaringen fra de andre implementeringer baner vejen for en nemmere migrering,” afslutter Torben Andersen.

Torben Andersen forventer, at forløbet i Danmark bliver mere effektivt og mindre opslidende for organisationen med den tilgang, de nu har valgt. Samtidig giver erfaringen med hurtigt at få de mindre enheder op at køre på Dynamics 365 en øget parathed, når Geveko Markings fremover foretager opkøb, og der er brug for en hurtig udrulning af Dynamics 365.

repeat
Udfordring
Geveko Markings gennemgår en omfattende udvikling og ønsker som en del af en ONE COMPANY strategi at strømline processer og rapportering på tværs af produktionsenheder med ensartede KPI’er. Det er blevet besluttet at køre mest muligt standard Dynamics 365, men der er en bekymring for, hvor krævende opgaven bliver og om det vil sænke virksomhedens udvikling.
stopwatch
Løsning
I stedet for at lave et kæmpe stort forkromet projekt tager man en skridt-for-skridt tilgang, hvilket bringer viden og erfaring ind i huset. På fabrikken i Skotland erstatter man en utidssvarende databaseløsning med en standard Dynamics 365, der understøtter virksomhedens processer inden for Finans, Handel, Logistik, Produktion, Lagerstyring vha. håndscanner samt Tid & Fremmøde.
success
Resultat
På fire måneder er fabrikken i Skotland ovre på en bedre løsning og ledelsen har nu adgang til nøgletal, som de før manglede. Projektet har desuden givet erfaringer med, hvad det vil sige at køre standard Dynamics 365. Sydengland og USA er næste stop på vejen mod én samlet løsning. Projektet er helt i mål, når fabrikken i Danmark også anvender Dynamics 365.