SH Group

I dag skaber vi den udvikling vi ønsker

SH Group sidder i dag selv ved rattet, når de prioriterer og iværksætter nye it-projekter. Virksomheden har et nært samarbejde med Daxiomatic omkring drift og udvikling af deres Dynamics AX, og alt foregår i tæt dialog og med relevant involvering.

Fakta om SH Group

SH Group producerer, leverer og servicerer udstyr til offshore industrien. Virksomheden er specialister i fremstilling af el- og hydraulikspil til offshore, marine og vindmølleindustrien. Virksomheden, som har hovedsæde i Svendborg, er stiftet i 1974. Især de seneste seks år har været præget af kraftig ekspansion, og virksomheden har i dag 350 medarbejdere.

    tilbage på sporet med en velfungerende it-infrastruktur

    At gå fra en C5-løsning til implementering af Dynamics AX, et PLM-system og software til dokumenthåndtering kan tage livet af selv den stærkeste. Helt så galt gik det ikke for SH Group, men en ny leverandør og en anderledes tilgang til arbejdet med ERP var nødvendig. I samarbejde med Daxiomatic er virksomheden i dag tilbage på sporet med en velfungerende it-infrastruktur og klare prioriteter.

    ”Daxiomatic har ikke implementeret vores ERP, men det er dem, der har reddet os. De har hjulpet os med at skabe den udvikling vi ønskede,” fortæller Peter Johansen, som er it-manager hos SH Group.

    Peter Johansen

    - it-manager

Perfekt niveau af involvering

Tilliden i samarbejdet er opbygget over tid. Når man først én gang har oplevet at et it-projekt skrider, så bliver man påpasselig og skeptisk. Derfor har det været vigtigt for begge parter at lære hinanden godt at kende og være meget eksplicit omkring forventningerne til samarbejdet.

”I samarbejdet med Daxiomatic får jeg gode råd, de udfordrer mig, og de løser mine problemer. Jeg er involveret, men på et relevant niveau, og jeg skal ikke bekymre mig om detaljerne. Niveauet af involvering er perfekt,” fortæller Peter Johansen.

Ingen fordyrende mellemled

Tidligere var SH Group underlagt deres leverandørs måde at arbejde på. Det betød blandt andet, at beskeder skulle igennem adskillige led, og der kunne gå måneder før problemer blev løst. I dag løses problemerne med det samme.

”Jeg er forbi alle de her projektledere, som ofte er et fordyrende mellemled. Daxiomatics organisation er ret flad, og jeg kan række ud til dem, jeg har brug for at tale med afhængigt af, hvad der opstår. Med andre leverandører har jeg oplevet at spilde timevis på unødigt detaljerede opgavebeskrivelser. Med Daxiomatic er der effektiv afstemning, og vi kommer hurtigt videre,” uddyber Peter Johansen.

Jævnlig kontakt og høj tilgængelighed

Det er dog langt fra alt, der løses ad hoc. Ugentlige statusmøder med gennemgang af pipeline og opfølgning på timeforbrug er med til at sikre nærheden og indsigt for begge parter i, hvad der er undervejs. Peter Johansen understreger, at den jævnlige kontakt er vigtig for samarbejdet, som han i dag opfatter som et reelt partnerskab.

”Der er noget der hedder en leverandør, og der er noget der hedder en samarbejdspartner. Daxiomatic er en samarbejdspartner,” siger Peter Johansen.

Optimerer ressourceanvendelse med teknologi

SH Group ser ikke sig selv som digitale frontløbere i driften. Teknologi tages i brug, når der er udsigt til at spare tid eller udnytte ressourcer bedre. Senest er det blevet til en mere effektiv og automatiseret håndtering af rejseafregninger og arbejdsgangene på lageret har fået et løft med en scannerløsning, der erstatter nogle af de manuelle rutiner.

”Nye initiativer handler altid om at optimere. Vi vurderer på månedlige task-force-møder, hvor der er mest værdi at hente. Daxiomatic hjælper os med at få det fulde udbytte af de løsninger, vi implementerer. Fra vi sætter noget i gang, og til det er i luften, går der kun kort tid. Vi har fundet en god rytme med få, udvalgte projekter, vi kommer hurtigt i mål med,” fortæller Peter Johansen.

repeat
Udfordring
Efter et udfordrende implementeringsforløb havde SH Group tabt pusten og tilliden til it-leverandører. De ønskede at udvikle deres Dynamics AX, så den understøttede forretningen, men de havde svært ved at se hvordan.
stopwatch
Løsning
SH Group indgik aftale med Daxiomatic om drift og udvikling af deres Dynamics AX. Dialog, korte kommandoveje og gennemsigtighed er kernen i det, der siden har udviklet sig til et partnerskab, der bygger på gensidig tillid og respekt.
success
Resultat
SH Group prioriterer og iværksætter værdiskabende it-projekter i nært samarbejde med Daxiomatic. Akutte problemer håndteres når de opstår, og planlagte opgaver eksekveres som planlagt. Alt sammen i løbende dialog.