Universal Robots

Universal Robots vokser og AX vokser med

Succes med ERP handler om meget mere end selve implementeringen. Det er parløbet mellem Universal Robots og Daxiomatic et godt eksempel på. Samarbejdet startede i 2013 og parallelt med vækst og udvikling hos begge virksomheder er relationen styrket og tilliden vokset.

Fakta om Universal Robots

Universal Robots udvikler og producerer industrielle kollaborative robotter (cobots). De danskdesignede cobots automatiserer produktionen i alle brancher og sænker automatiseringsbarrieren ved at tilbyde avanceret robotteknologi til en overkommelig pris.

Det var en implementering af Dynamics AX, der i 2013 bragte parterne sammen.

På det tidspunkt var Universal Robots arbejdsplads for knap 100 personer. I dag beskæftiger virksomheden 680+ medarbejdere, og ERP-løsningen er et vigtigt element i den vækstrejse Universal Robots er på.

”Målet med at implementere Dynamics AX var at få en fremtidsholdbar løsning, der kunne følge os i den udvikling vi stod over for. Løsningen er absolut en af grundpillerne i vores udviklingsrejse,” fortæller Lars Filstrup, der har været Group IT Manager hos Universal Robots siden 2016.

Agilitet i højsædet hos Universal Robots

Når en virksomhed vækster som Universal Robots gør, kalder det på optimering og nye måder at organisere sig. Samtidig må det ikke gå ud over handlekraften.

”Vi prøver at fastholde at være en meget agil virksomhed, hvilket også har betydning for vores valg af leverandører. Daxiomatic har en kultur, som er et godt match til os. Ud over, at de har nogle kompetente konsulenter, så oplever jeg dem som ekstremt fleksible og gode til at forstå, hvad vi har brug for,” siger Lars Filstrup og fremhæver, at begge parter er lige optagede af at skabe resultater: ”Vi diskuterer ikke meget. Er noget gået skævt, er vi gode til at rydde op i det og komme videre i stedet for at lade os bremse af endeløse diskussioner om, hvem der sagde hvad.”

Langvarigt samarbejde bygget på tillid

Tillid i samarbejdet er en af grundene til, at dialogen kan være så direkte og beslutningsvejene tilsvarende korte. Den form for tillid tager tid at opbygge og er baseret på en gensidig oplevelse af, at der bliver lyttet og at målet altid er at nå frem til det, der er bedst for Universal Robots.

”Folkene fra Daxiomatic udfordrer os. De er ikke bange for at sige, hvis vi har gang i noget, de mener skal ske på en anden måde. Jeg oplever som kunde, at de efterlever deres målsætning om at det de laver, skal give værdi for mig. Afregningsmæssigt holder estimaterne også altid – eller går under,” fortæller Lars Filstrup.

Løbende udvikling af Dynamics AX

Universal Robots optimerer løbende brugen af virksomhedens AX-løsning. Arbejdet op til frigivelse af de 6-8 årlige releases sker ofte i nært samarbejde med Daxiomatic.

”Afhængigt af, hvad forretningen har brug for opdaterer vi løbende systemet med ny funktionalitet. Jeg har to medarbejdere, som er dedikeret til det arbejde. Undervejs sparrer de efter behov med Daxiomatic og selve udviklingsarbejdet ligger også hos dem,” fortæller Lars Filstrup.

Værdi i samarbejdet vejer tungest

At AX-løsningen i dag fungerer som et solidt fundament for Universal Robots blev ekstra tydeligt, da én af virksomhedens søstervirksomheder stod over for at skulle implementere ny ERP-løsning. Efter at have afdækket flere forskellige muligheder var den stærkeste business case at samle alle selskaber på Universal Robots’ stærke platform.

”Der var flere scenarier i spil. Én af mulighederne var en omfattende ny-implementering af Dynamics365 i vores søsterselskab. I stedet valgte vi at implementere søsterselskabet på vores eksisterende AX-platform. Daxiomatic var i spil til begge opgaver, og der er ingen tvivl om, at ny-implementeringen havde været mere lukrativ for dem. I stedet blev det i langt højere grad en intern opgave på tværs af enheder i min del af organisationen. Her oplevede jeg for alvor, at de mener det, når de siger, at værdi for kunden er det vigtigste. Folkene fra Daxiomatic har arbejdet loyalt på at implementere den løsning, der var den stærkeste business case for os. Ingen sure miner. Tvært imod oplevede jeg, at de var gode til at anerkende, at det var en god model, selvom en ny-implementering havde været mere økonomisk attraktiv for dem,” fortæller Lars Filstrup.

Som virksomhed udvikler og vækster Universal Robots fortsat. Samtidig stiger antallet af enheder på AX-løsningen nu, hvor strategien er at samle alle på én platform. Næste projekt er søstervirksomheden AutoGuide i USA.

repeat
Udfordring
Universal Robots ønskede en fremtidsholdbar ERP-løsning, der kunne udvikle sig fleksibelt i takt med virksomhedens egen udvikling og vækst.
stopwatch
Løsning
Et mangeårigt samarbejde med Daxiomatic omkring implementering og senere udvikling og løbende opdatering af Dynamics AX.
success
Resultat
Universal Robots har i dag en solid platform under forretningen. Samtidig har de fleksibilitet til at udvide og tilpasse løsningen, så den følger med udviklingen i virksomheden.