december 10, 2018

Julekalender afsnit 10

Tilbage til blog

Bøvler du også med for mange vareskabeloner i systemet? Det er faktisk ret enkelt – se med her.

Avanceret vareskabelon

De fleste kender funktionaliteten omkring brug af skabeloner ved oprettelse af nye varer. Det er en super fin funktionalitet, men den har også sine begrænsninger da det ikke er alle støttetabeller der udfyldes ved brug af skabelonen. Derudover kan det også være en uoverskuelig opgave at vedligeholde skabelonerne hvis disse skal rettes.

Der findes faktisk en alternativ og smartere måde hurtigt at få udfyldt relevante felter ved oprettelse af nye varer. Og denne metode kan ligeledes benyttes til auto udfyldning af bestemte felter ved indlæsning gennem Datastyring. Se mere nedenfor.

Tricket er at udnytte Produkthierarkiet for handel i D365 (Retailhierarkiet). Dette kan benyttes selvom virksomheden ikke bruger retail modulet og man kan sagtens benytte samme hierarki, som i forvejen benyttes som f.eks. indkøbshierarki.

Under Retail og Commerce -> Produkter og kategorier -> Produkthierarki for handel, kan man se hele hierarkiet. For hver kategori kan man herefter opsætte standard værdier for felterne på varestamkortet – ligesom det også er muligt at opsætte standard værdier i afledte tabeller som vist nedenfor hvor der er oprettet standard Sted og lagersted for kategorien.

Bemærk at opsætningen ligeledes kan opsættes per selskab – dvs. det er muligt at have forskellige standard værdier for samme kategori afhængigt af i hvilket selskab varen oprettes.

Når der vælges en detailkategori ved oprettelse af en ny vare vil felterne herefter blive udfyldt med de værdier, der er gældende for denne kategori. Hvis en vare importeres/oprettes vha. data styring vil den ligeledes kunne arve standard værdierne fra kategorien.

Efter varen er oprettet vil der tilsvarende være udfyldt f.eks. standardindstillinger for ordre jf. opsætningen for kategorien.

 

En anden lækker funktionalitet er at hvis man ændrer en værdi for en kategori – så kan man vælge at opdatere alle varer der er tilknyttet denne kategori.